Werkplaats
Team
Showroom

Skoda, 20 miljoen auto's gemaakt

In de fabriek in Kvasiny is de twintig miljoenste ŠKODA van de band gerold. De jubilaris is een ŠKODA KAROQ. Met het feestexemplaar onderstreept ŠKODA AUTO het succes van zijn groeistrategie. Sinds de toetreding tot de Volkswagen Groep in 1991 heeft ŠKODA zich ontwikkeld van een bedrijf dat vooral in de eigen regio succesvol was tot een wereldspeler die in meer dan honderd markten is vertegenwoordigd.

ŠKODA is een van de oudste autoproducenten ter wereld. Al in 1905 startte het bedrijf in Mladá Boleslav met de Voiturette A., ontwikkeld door de oprichters Laurin en Klement. De individuele mobiliteit groeide uit tot een keerpunt in de geschiedenis. Aan het begin van de twintigste eeuw begon de auto de wereld te veroveren waarna enkele decennia later de massamotorisatie een feit was. De automobielindustrie wordt nu geconfronteerd met vergaande veranderingen, waarbij zaken als elektromobiliteit, autonoom rijden en connectiviteit de kernwoorden zijn.

In de komende jaren zal ŠKODA AUTO die groeicyclus voortzetten. De nieuwe ŠKODA KAROQ is de laatste representant van ŠKODA’s omvangrijke SUV-offensief. Het model is de nieuwe standaard in het dynamisch groeiende SUV-segment. De KAROQ staat eind 2017 bij de dealer. De ŠKODA KODIAQ, die in februari van dit jaar zijn marktlancering beleefde, behoort ook tot de ŠKODA SUV-familie.

20 miljoen Skoda's